Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала поплічницю фсб, яка коригувала ракетні удари по Очакову

Служба безпеки затримала на Миколаївщині ще одну поплічницю фсб. Зловмисниця наводила вогонь ворожих артсистем по Очакову та його морській акваторії. Про це повідомляє Служба безпеки України.
Фото: Служба безпеки України

Фігурантка входила до мережі інформаторів блогера-зрадника Сергія Лебедєва (псевдонім «Лохматий»), який переховується в Донецьку і працює на російську спецслужбу.

Від початку повномасштабної війни співробітники СБУ викрили щонайменше два десятки його спільників у різних регіонах України.

Цього разу ворожою інформаторкою виявилась мешканка Очакова, ідейна прихильниця рашизму.

Комунікацію з «Лохматим» вона підтримувала через його Телеграм-бот, куди направляла геолокації підрозділів ЗСУ, що обороняють портове місто.

Для уточнення розвідданих він особисто виходив на свою поплічницю через месенджер.

Після проведення комплексних заходів для убезпечення позицій українських військ співробітники СБУ затримали зловмисницю в її власному помешканні.

За даними слідства, фігурантка була дистанційно залучена Лебедєвим до співпраці через її активність у прокремлівських ТГ-каналах.

Для виконання ворожих завдань вона обходила місто та його прилеглі території, де приховано фіксувала локації Сил оборони.

Потім отримані відомості відображала у вигляді позначок на електронних картах та відправляла їх «Лохматому».

Під час обшуку у затриманої вилучено два мобільні телефони та ноутбук, які вона використовувала у злочинній діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ