Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала завербованого ФСБ пропагандиста ʺрусcкого мираʺ

Контррозвідники Служби безпеки України викрили на Дніпропетровщині завербованого ФСБ РФ пропагандиста ʺрусcкого мираʺ, який своїми діями посягав на територіальну цілісність нашої держави. Про це Гал-інфо повідомили у прес-центрі СБУ.
СБУ затримала завербованого ФСБ пропагандиста ʺрусcкого мираʺ

Оперативники спецслужби встановили, що український громадянин, представник громадської організації ʺДніпропетровське земляцтво Росіїʺ, готував та розміщував у мережі ʺІнтернетʺ пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту на підтримку самопроголошених ʺЛ/ДНРʺ, ідей так званої ʺНоворосіїʺ. Він також поширював заклики до створення фейкової ʺДніпропетровської народної республікиʺ.

Зі слів агітатора, він був завербований ФСБ РФ на матеріальній основі під час перебування на території країни-агресора у Москві. Російські спецслужби ʺвийшлиʺ на чоловіка через його знайомих, які проживають в РФ. За щомісячну грошову винагороду він погодився виконувати завдання, спрямовані на зміну меж території нашої держави, а також зі збору розвідувальної інформації про соціально-політичну ситуацію у регіоні.

Показово, що під час однієї із поїздок до РФ для звіту про виконання завдань мешканець Дніпропетровщини отримав від російської спецслужби нагороду – медаль до 100-річчя ʺВЧК-КГБ-ФСБʺ.

У ході обшуків слідчі СБУ вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувались для проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Громадянину України оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ