Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Серед звільнених з полону – троє воїнів зі Львівщини: ключове за добу

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про головні події минулої доби.
Фото: konkurent.ua

- Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 16 лютого о 12:13. Була загроза удару крилатими ракетами з білорусі. Небезпека не справдилась, усе спокійно.

- З російського полону звільнили ще 100 наших захисників та одну цивільну людину. Серед них є троє воїнів зі Львівщини:

Нацгвардієць Максим Штурмак зі Стрийщини – захисник Маріуполя, перестав виходити на зв'язок після 6 травня. Згодом рідні з'ясували, що він перебував в Оленівці.

Віталій Когут та Степан Матвіїв зі Львівського району. Служили у Донецькому Прикордонному Загоні. Від початку повномасштабної війни перебували в Маріуполі.

- Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 119 людей.

- До Перемишля з нашої області вирушили 1329 осіб.

- У межах проєкту «Поліцейський офіцер громади» у Сколе запрацювала поліцейська станція. Двоє поліцейських офіцерів забезпечуватимуть правопорядок в усіх населених пунктах Сколівської громади. Для несення служби їх забезпечили транспортом, зброєю, засобами зв’язку. 

- Спортивний флорбольний клуб «Янтар» із Новояворівська переміг на світовому клубному турнірі «Storvreta Cup» у Швеції. Наші флорболісти стали найкращими з-поміж 103 команд-суперників.

- 12 обігрівачів отримали школи та садочки у Яворівському районі від Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за сприяння Департаменту освіти і науки Львівської ОВА. 

- На Самбірщині медзаклади отримали ліжка для пацієнтів, медичні шафки, стійки для крапельниць. Допомога надійшла у Самбірську ЦРЛ, Турківську ЦМЛ, Старосамбірську РЛ та

КНП «Хоспіс». Передали устаткування Мальтійська служба допомоги та Благодійний Фонд Сім‘ї Доскіч.

- Чотири будинки сімейного типу у Рава-Руській громаді забезпечили твердим паливом до кінця опалювального сезону. Серед них троє родин – вимушено переміщені на Львівщину з окупованих та прифронтових територій. Допомогу надала громадська організація «Дій-Я-Ти» за грантові кошти від «Угорської Екуменічної Служби Допомоги».

- 15 спеціальних ноутбуків для програмування отримав Дрогобицький ліцей у комп'ютерний клас від міжнародних благодійників.

- На Львівщині заощадили близько 50 млн грн обласного бюджету завдяки енергозберігаючим заходам, які провели упродовж 2015-2022 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ