Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Шахраї заволоділи заощадженнями львівського пенсіонера у сумі майже 50 000 гривень

Шахраї заволоділи заощадженнями львівського пенсіонера у сумі майже 50 000 гривень. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції Львівщини.

Поліція Львівщини вкотре попереджає: зловмисники видають себе за працівників банківських установ і вивідують у своїх жертв конфіденційні дані.

В Залізничний відділ поліції 23 липня звернувся 62-річний львів’янин. Він повідомив, що до нього зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником банку. Зловмисник, отримав у пенсіонера потрібну інформацію та використав її щоб заволодіти коштами чоловіка. З рахунку заявника було знято 49 622 гривні.

Працівники поліції наразі встановлюють обставини події та особу шахрая та вкотре застерігають:

- не повідомляйте нікому конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків. Працівники фінансових установ ніколи не цікавитимуться номером вашої картки, пін-кодом або кодом, який надійшов на ваш мобільний телефон у смс-повідомленні;
- менеджери державних банків звертаються до клієнтів державною мовою і тільки на їх прохання можуть перейти на іншу мову;
- коли особа, яка телефонує, повідомляє про блокування банківської картки або рахунку, чи пропонує додаткові сервіси, поставте її до відома, що особисто звернетесь у найближче відділення фінансової установи і самі вирішите всі питання. Почувши це, зловмисники зазвичай втрачають інтерес до вашої персони і більше не турбуватимуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ