Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Шахрайка видурила 40 тис. грн за "оренду" квартир

У Львові зловмисниця видурила гроші у близько сорока осіб, котрі намагались орендувати житло, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Під час досудового розслідування працівники Галицького відділу поліції встановили, що зловмисниця, 55-річна мешканка Львівщини, разом зі своїми спільницями розміщувала на одному з профільних сайтів у мережі Інтернет а також у одній з регіональних газет неправдиві оголошення про оренду квартир у Львові.

Ціни на оренду житла у цих оголошеннях були суттєво нижчими, ніж ринкові, і це приваблювало багатьох клієнтів. Власники квартир, вказаних в оголошеннях, навіть не підозрювали, що їх приміщення хтось пропонує орендувати.

Для того щоб оглянути та орендувати житло, "клієнти" сплачували зловмисниці за інформаційні послуги від 1000 до 1100 гривень. Проте, прийшовши за вказаною адресою, люди з’ясовували, що квартири в оренду не здаються, в інших випадках телефони нібито власників квартир, які орендарям надавала посередниця, виявлялись недійсними або належали іншим людям. Коли ж орендарі намагались забрати свої гроші, це виявлялось неможливим, оскільки зловмисниця не відповідала на їх дзвінки або ж просто міняла номер мобільного.

У такий спосіб «підприємець» видурила гроші у понад сорока осіб, які мали намір орендувати житло у Львові.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав), ч.2 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці звертаються з проханням зголоситись у Галицький відділ поліції або на оперативну лінію 102 громадян, які постраждали від шахрайських дій жінки, котра брала гроші за неправдиву інформацію про квартири, що здаються в оренду, а також про контакти їх власників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ