Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Шлях до НАТО став коротшим, але не став швидшим - Кулеба

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв’ю Радіо Свобода. За його словами, після саміту у Вільнюсі шлях до НАТО став коротшим, але не став швидшим.
Дмитро Кулеба (Фото: GETTY IMAGES)

Коментуючи прийнятність для України “ізраїльської” безпекової моделі, глава МЗС зазначив, що Київ влаштує будь-яка модель, яка не є альтернативою членства України в НАТО.

“Можна називати по-різному ці моделі. Нас влаштовує будь-яка модель, яка не є альтернативою членства України в НАТО. І саме тому і в переговорах, які на всіх рівнях велися (від президента до послів України на цю тему), ми постійно наголошували (і ви побачите це в остаточному рішенні), що гарантії не є заміною членства в НАТО”, — сказав Кулеба.
Він додав, що Україні не потрібен другий Будапештський меморандум, “коли за пусті обіцянки віддали ядерну зброю”. І Україна не віддасть членство в НАТО за будь-які обіцянки. Тому що всі розуміють, що найсильніша, найпотужніша гарантія того, що в Європі не буде більше війни, — це членство України в Альянсі, зазначив міністр.

“Усі інші гарантії безпеки — це добре. Але ніщо не замінить членство в НАТО. Це принципова позиція президента. І вона буде реалізована в тих рішеннях, які ухвалюються”, — додав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ