Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Швейцарія виділила Україні 100 мільйонів євро на розмінування

Плануючи роботи Україна дотримується міжнародної системи пріоритетів розмінування

Фото: Depositphotos

Швейцарський Уряд виділить понад 100 млн євро на гуманітарне розмінування в Україні упродовж наступних 4 років.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Питання співпраці в сфері гуманітарного розмінування України та координації зусиль обговорювались під час зустрічі Першого віце-прем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з Федеральним радником із закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом.

Зустріч відбулася в рамках Першої Міжнародної донорської конференції з гуманітарного розмінування України в Загребі 11 жовтня 2023 року.

Швейцарський Уряд виділить понад 100 млн євро на гуманітарне розмінування в Україні упродовж наступних 4 років. Під час зустрічі сторони обговорили потреби та напрямки фінансування, а також пріоритети України в сфері розмінування.

Як зазначила Юлія Свириденко, плануючи роботи Україна дотримується міжнародної системи пріоритетів розмінування. У першу чергу обстежується критична інфраструктура, наприклад, газогони, лінії електропередач. Друге – це безпека громадян, обстеження домівок. Третє - землі сільськогосподарського призначення. І на завершення - ліси і надводне-підводне розмінування.

«Масштаби забруднення України мінами та снарядами, що не вибухнули, безпрецедентні та найбільші з часів Другої світової війни. Самотужки наша держава вирішити проблему не в змозі. І ми дуже вдячні Уряду Швейцарії за допомогу та підтримку, яку отримує Україна в цій сфері», - зазначила Юлія Свириденко.

У свою чергу Ігнаціо Кассіс запевнив що Швейцарія й надалі налаштована тісно співпрацювати з Урядом України в питаннях гуманітарного розмінування. За його словами, Уряд Швейцарії планує, що Друга Міжнародна донорська конференція з гуманітарного розмінування України відбудеться наступного року в їх країні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ