Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сколівській лікарці вручили підозру: через неналежне лікування помер чоловік

У Сколе правоохоронці повідомили про підозру у неналежному виконанні професійних обов’язків лікарю-терапевту. Про це повідомляє поліція Львівської області.

Як встановили слідчі відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, 9 травня 2023 року о 16.50 у медичний заклад за допомогою звернувся 63-річний чоловік який скаржився на високий артеріальний тиск та біль за грудиною.

Лікар-терапевт приймального відділення провела пацієнту первинний огляд та електрокардіограму, після чого відпустила його додому. Після цього, близько 18.00, пацієнт помер.

Проведеною експертизою було встановлено, що причиною смерті хворого стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м'яза і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

Таким чином встановлено, що внаслідок неналежного виконання своїх обов’язків медик встановила хворому, який потребував консультації суміжних спеціалістів, неправильний діагноз, що надалі призвело до його смерті.

Правоохоронці повідомили лікарці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ