Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Слідчі ДБР затримали колишнього першого заступника голови Держгеонадр

38 мільйонів гривень збитків через покривання незаконного видобування надр колишнім керівництвом Держгеонадр – ДБР повідомило про підозру експосадовцю Держгеонадр. Про це повідомили в прес-службі ДБР.
Фото: ДБР

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру нині колишньому першому заступнику голови Державної служби геології та надр у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За попередньою інформацією, службові особи департаменту державного геологічного контролю підготували, а на той час перший заступник Голови Держгеонадр України підписав повідомлення для акціонерного товариства, яке містило завідомо недостовірну інформацію про відтермінування дати зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами. Такі дії призвели до незаконного здійснення видобутку корисних копалин загальнодержавного значення.

У результаті таких дій державі завдано збитків на суму понад 38 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та встановлюються інші аналогічні факти зловживань даної корупційної вертикалі чиновників.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід - Головне оперативне управління ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ