Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Службовий собака на митниці виявив чималу партію канабісу

Для відволікання уваги, все це відправник приховав серед різноманітних продуктів харчування
фото ДМСУ

Кінологічна команда Київської митниці стала на заваді незаконному пересиланню на територію України 560 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, чим допомогла виявити канал постачання наркотиків в Україну. Йдеться про канабіс.

Про це у телеграмі повідомила Держмитслужба.

 Бельгійська вівчарка Нора під час митного контролю міжнародних поштових відправлень спрацювала на посилку, яка прибула в Україну з Таїланду. Це стало сигналом для проведення митного огляду.

При митному огляді в поштовому відправленні виявлено три металізованих упаковки з-під сухого напою, в кожній з яких знаходилася речовина рослинного походження загальною вагою 560 грамів. Для відволікання уваги, все це відправник приховав серед різноманітних продуктів харчування. Митники скерували речовину для проведення експертного дослідження до лабораторії.

Експерти визначили, що надана речовина є канабісом, тобто особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого в Україні заборонено.

Відповідно до Всесвітньої поштової конвенції,пересилання наркотиків, обіг яких заборонений у країні призначення, заборонено в усіх категоріях відправлень.

Про виявлений факт Київська митниця направила до правоохоронних органів повідомлення про кримінальне правопорушення. Згодом спільно з СБУ проведено оперативні заходи, внаслідок яких затримано групу осіб, причетних до незаконної діяльності. Їм вручено підозри за статтею 305 КК України. Наразі канал постачання до України наркотиків перекрито.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ