Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Смотрящому", який організував передавання наркотиків до Львівського СІЗО, оголосили підозру

Учора, 23 листопада, так званому "смотрящому" Львівського СІЗО повідомили про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

У вересні 2021 року оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласного управління поліції викрили діяльність злочинної групи, яку організував неодноразово засуджений львів’янин. Його заарештували за скоєння вбивства. Під час слідства він перебував у СІЗО, отримав статус так званого «смотрящого» за одним із корпусів та налагодив наркотрафік. Також він залучив до цього утриманців СІЗО й місцевих мешканців, частина з яких уже мала проблеми із законом за наркозлочини. Здебільшого зловмисники передавали "пакунки" під час етапування арештованих до судів. 

Раніше, у вересні, про підозру повідомили трьом членам злочинної групи – за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

За поширення злочинного впливу чинним законодавством передбачена відповідальність - від дев’яти до п’ятнадцяти років позбавлення волі. А за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, - від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Документування протиправної діяльності організованої злочинної групи здійснювалося за сприяння працівників відділу оперативно-розшукової роботи Львівського СІЗО. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ