Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сьогодні в Україні відзначають День медичного працівника

Цьогоріч уперше в Україні День медичного працівника відзначається 27 липня. 13 червня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який встановлює нову дату святкування. Раніше цей день відзначали одночасно з Росією та Білоруссю – у третю неділю червня.

Президент Володимир Зеленський подякував українським медикам за професійність, кожне врятоване життя, а також побажав перемоги.

Про це він сказав у вітанні з нагоди Дня медичних працівників і працівниць.

«Сьогодні день тих людей, чия професія – бути захистом життя. День українських медичних працівників і працівниць, усіх наших лікарів, усіх наших медичних сестричок, усіх наших бойових медиків. Саме в цій роботі чи не найкраще видно, що таке цивілізованість, що таке людяність, як люди вміють жити й працювати заради інших людей», - наголосив глава держави.

Він подякував медикам за їхню професійність, служіння й за кожне врятоване вами життя.

«За всі ці безмежні світи, які видно в очах і дітей, і дорослих, і воїнів, і цивільних – усіх, кого ви врятували. Дякую вам! Бажаю вам сили й незмінної вдячності всіх наших людей, усієї України. Бажаю вам перемоги!» - підкреслив Президент.

Свої вітання висловив також й Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

"Сьогодні та повсякчас дякую нашим янголам війни. Лікарям, медсестрам і медбратам, парамедикам, усім працівникам сфери охорони здоров’я за відданість справі та цілодобову працю", – написав Залужний. 

Він наголосив, що цінує роботу медиків на фронті і в тилу задля порятунку українських воїнів, цивільних та дітей.

"На ваших плечах – життя та здоровʼя наших громадян. Вітаю вас із професійним святом. З Днем медичних працівників", – підкреслив Залужний.

Також до привітань долучились прем'єр-міністр Денис Шмигаль, голова МОЗ Віктор Ляшко та Головне управління розвідки МО України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ