Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США мають намір відправити Україні систему боротьби з безпілотниками Vampire

США мають намір відправити Україні систему боротьби з безпілотниками Vampire до середини 2023 року, підписання контракту очікується протягом декількох місяців.
Фото - Суспільне

Як пише Суспільне, 24 серпня Пентагон оголосив, що відправить Україні систему пускових установок ракет з лазерним наведенням, які можуть бути швидко встановлені на кузові цивільної вантажівки. Пентагон ще не затвердив контракт на поставку цієї системи.

"Протиповітряна оборона залишається нашим пріоритетом, і ми будемо продовжувати зосереджуватися на цьому і працювати так швидко, як тільки зможемо. Що стосується Vampire, то ми очікуємо на підписання контракту протягом наступних кількох місяців, і наразі ми очікуємо, що поставка буде здійснена в середині 2023 року", — додав він.

Модульне палетоване ракетне обладнання L3Harris використовує боєприпаси з лазерним наведенням для ураження наземних або повітряних цілей, в тому числі безпілотних авіаційних комплексів. За словами представника компанії, L3Harris планує поставити Vampire протягом 9-місячного терміну, як того вимагає Пентагон, після того, як компанія отримає контракт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ