Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США можуть передати Україні додаткові танки Abrams

У Сполучених Штатах розглядають можливість відправлення в Україну до 30 додаткових танків M1 Abrams.
Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

Про це повідомляє The Messenger з посиланням на джерела.

За словами двох високопоставлених чиновників Міністерства оборони США, нерозголошена кількість танків M1A1 Abrams прибула в Україну в суботу.

За словами офіційних осіб, які говорили на умовах анонімності, Білий дім і Пентагон розглядають можливість відправлення в Україну до 30 додаткових танків M1 Abrams.

Зазначається, що прибуття танків "Абрамс" відбувається у той час, коли українські сили продовжують багатомісячний контрнаступ.

Видання зазначає, що танки Abrams цінуються за їхню здатність проривати укріплені позиції і знищувати бронетехніку, а президент Володимир Зеленський і його командири сподіваються, що вони зможуть допомогти Силам оборони повернути утримувані Росією території в східних і південних регіонах України.

Високопоставлений український командувач попередив, що танки "недовго проживуть на полі бою", якщо їх не використовувати "дуже виважено".

"Їх слід використовувати для дуже конкретних, добре розроблених операцій, тому що якщо вони використовуються на передовій і просто в загальновійськовому бою, вони не проживуть дуже довго на полі бою", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ