Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США оголосили новий пакет допомоги Україні на 1,3 млрд доларів

На Конференції з відбудови України повідомили, що Сполучені Штати виділять 1,3 млн доларів для підтримки України.
Фото: CNN

Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

“Сьогодні я оголошую, що за підтримки Конгресу Сполучених Штатів ми надамо понад 1,3 мільярда доларів додаткової допомоги. Ми збираємося інвестувати понад 520 мільйонів доларів, щоб допомогти Україні капітально відремонтувати свою енергетичну мережу, більше половини якої  зруйнувала Росія. І таким чином, зробити енергетичний сектор чистішим, зробити його більш стійким, зробити його більш інтегрованим з європейським. І підтримати реформи енергетичного ринку України, боротьбу з монополіями та стимулювання приватних інвестицій, що дозволить Україні одного дня стати великим експортером енергоносіїв”, — сказав Блінкен.

Він додав, що Сполучені Штати також виділять 657 мільйонів доларів США на допомогу в модернізації пунктів пропуску на кордоні України, її залізничних ліній, портів та іншої критичної інфраструктури, яка з’єднує країну з вами, дозволяючи їй більш ефективно обмінювати більше товарів різними шляхами.

“Ми спрямуємо додаткові 100 мільйонів доларів на оцифрування митних та інших систем України, щоб збільшити швидкість і подолати корупцію. І ми виділимо 35 мільйонів доларів на допомогу українським підприємствам і підприємцям через фінансування та страхування, що зменшує ризики для інвесторів в Україні”, — сказав Блінкен.

За його словами, відновлення — це закладення фундаменту для процвітання України як безпечної, незалежної країни, повністю інтегрованої з Європою, пов’язаної з ринками по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ