Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США закликають росію продовжити зернову угоду

Сполучені Штати закликали Росію продовжити та розширити Чорноморську зернову ініціативу.

Про це на брифінгу сказав представник Держдепартаменту США Нед Прайс, пише Суспільне.

Як зазначив Прайс, продовження "зернової угоди", дія якої закінчується 18 березня є пріоритетом США і держсекретар Ентоні Блінкен говоритиме про не на саміті G20

"Ці самі прохання ми чули з боку України, але це не просто запити з боку України. Це благання решти світу, тому що це зернова угода, яка відкрила вкрай необхідне продовольство, продовольчі товари та зерно з українських портів, які відправилися до решти світу", — сказав представник Держдепу.

За його словами "зернова угода" допомогла знизити ціни на продовольство і нагодувати світ.

"Завдяки цьому важливому інструменту проблема продовольчої безпеки була полегшена. Немає жодних причин, щоб будь-яка країна робила щось інше, окрім як намагатися розширити Чорноморську зернову ініціативу, оскільки це зерно та харчові продукти пішли до країн, що розвиваються, де це найбільше потрібно", — сказав він.

Представник Держдепу зазначив, що Блінкен обговорив Чорноморську зернову ініціативу з Генсеком ООН Антоніу Гутеррешем і турецькими урядовцями.

"Ми продовжуємо закликати Росію зробити те, що просто правильно: погодитися відновити і зрештою розширити Чорноморську зернову ініціативу, щоб люди в усьому світі могли продовжувати отримувати необхідну їм їжу", — наголосив Прайс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ