Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

США здійснюватимуть додаткові поставки озброєння в Україну, — Моравецький

США здійснюватимуть додаткові поставки озброєння в Україну, зокрема, йдеться по танки Abrams і БМП Bradley.
Фото: Facebook / Mateusz Morawiecki

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час пресконференції у Вашингтоні після зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, передає Укрінформ.

“Американці робитимуть додаткові поставки озброєння в Україну, зокрема, ми говорили про БМП Bradley, танки Abrams. Це вже питання для американців”, — сказав Моравецький. 

Він зазначив, що поляки зробили те, що від них залежало у питанні військової допомоги Україні. Польський прем'єр висловив задоволення з приводу того, що Україна зараз купує у Польщі зброю, зокрема, на кошти міжнародних інституцій, таких як ЄС. 

“Ці кошти потрапляють до Києва, а Київ замовляє в Польщі Rosomak (БТР), Rak (самохідні міномети), Krab (САУ), Piorun (ПЗРК) та багато інших видів зброї”, — підкреслив Моравецький.

Він назвав це дуже доброю інформацією для польської промисловості.

“Звичайно, ми намовляли американців, аби вони якомога ширше допомагали (Києву - ред.), оскільки від цього залежить, як швидко може бути завершена війна перемогою України”,— наголосив польський прем’єр.

Зазначимо, візит прем’єр-міністра Польщі до США триватиме до четверга, 13 квітня. Головними темами візиту будуть питання безпеки Польщі, допомоги Україні, польсько-американська економічна співпраця, питання співпраці між країнами у сфері енергетики. 

За результатами офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Польщі, 5 квітня, стало відомо, що Україна купить у Польщі 150 БТР Rosomak, понад 50 мінометних САУ Rak і 100 ПЗРК Piorun.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ