Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ССО «Азов» став окремою штурмовою бригадою Сухопутних військ

Бойовий шлях штурмовиків розпочинається з найскладнішого напрямку – на Бахмуті.
Фото ілюстративне: телеграм Азова

Як повідомив засновник і перший командир полку "Азов" Андрій Білецький, полк ССО "Азов" офіційно став Третьою окремою штурмовою бригадою у складі Сухопутних військ ЗСУ.

"Полк ССО «Азов» - тепер Третя окрема штурмова бригада в складі Сухопутних військ ЗСУ. Наш бойовий шлях розпочинається з найскладнішого напрямку - на Бахмуті", – написав командир.

За його словами, вирішальна битва у цій війні ще попереду, вона потребує нових масштабів.

"Тому військове командування покладає на нас нову відповідальність. А отже – російським чмобікам, зекам, вагнерам, соловйовим і воєнкорам буде про що складати байки й легенди. Ми готуємо для них безліч сюрпризів. Зима точно буде спекотною", – запевнив Білецький.

Як зазначили на каналі полку, ССО АЗОВ розширюється, змінює назву та продовжить боротись вже як бригада.

"Відтепер ми – 3 окрема штурмова бригада Сухопутних військ Збройних сил України. Наші оновлені знамена символізують тяглість традицій української державності: від князівських часів, доби козаччини, перших визвольних змагань і до сучасності. Наша міць  – у високомотивованих та ідейних бійцях, наша сила у тому, що підрозділ створений на тих же засадах, що й найефективніша бойова одиниця сил оборони України – ОЗСП «Азов», який показав сталеву стійкість під час оборони Маріуполя. Еволюція азовського підрозділу в складі ЗСУ триватиме й надалі", – йдеться у дописі. 

Батальйон "Азов" було створено у 2014 році як добровольче формування. Згодом його переформатовано в полк, він увійшов до складу Нацгвардії. Його бійці брали участь навесні 2022 року в обороні Маріуполя, що тривала понад 80 днів. 16 травня 2022 року розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ