Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Суд не дозволив повернути харківському проспекту імя Жукова
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Суд не дозволив повернути харківському проспекту ім’я Жукова

Другий апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляцію міської ради Харкова щодо повернення проспекту Григоренка імені Жукова.

Про це повідомила Українська правда з посиланням на пости громадського активіста, представника Харківського антикорупційного центру Володимира Рисенка та адвоката Ігоря Черняка у Facebook

Пряма мова Рисенка: "Ми виграли апеляцію по Жукову. Рішення набрало законної сили. Проспекту Жукова в Харкові не буде".

Деталі: Черняк уточнив, що суд таким чином "виправив процесуальні порушення суду першої інстанції". Він подякував суддям та тим, хто підтримував їх у боротьбі за перейменування проспекту Жукова.

Нагадаємо, що проспект маршала Жукова у Харкові перейменували на проспект Петра Григоренка у 2016 році в межах виконання закону про декомунізацію.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронні петиції з вимогою повернути проспекту та станції метро ім'я Жукова.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив про підтримку петицій і закликав їх підтримати і місцевих жителів.

19 червня міськрада повернула проспекту Григоренка ім’я Жукова.

20 червня Нацполіція Харківщини відкрила кримінальне провадження стосовно рішення депутатів Харківської міськради повернути проспекту Петра Григоренка ім'я радянського маршала Георгія Жукова.

21 червня міський голова Харкова Геннадій Кернес підписав рішення міської ради про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ