Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд виніс вирок екс-інспекторці Львівської митниці за корупцію

Шість років позбавлення волі і вилучені кошти на ЗСУ: суд виніс реальний вирок екс-інспекторці Львівської митниці. Разом з інспектором прикордонної служби вони організували схему отримання неправомірної вигоди.

Сьогодні, 1 липня, Жовківський районний суд Львівської області призначив остаточне покарання колишній інспекторці Львівської митниці у вигляді позбавлення волі на шість років та заборони обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком, а також конфіскацією всього майна. Про це повідомив портал "Бомок".

Окрім цього, її позбавили спеціального звання – радник митної служби ІІІ рангу. Як нам стало відомо з інсайдерських джерел, екс-інспекторка І.Ц., спільно із інспектором прикордонної служби вимагали та отримували неправомірну вигоду за незастосування усіх видів митного контролю та «допомогу» у безперешкодному переміщенні товарів через кордон. Сума грошових коштів визначалася у відсотковому відношенні до вартості товару, який переміщував громадянин України. Відтак, «солодку парочку» взяли «на гарячому» 2 березня минулого року, у пункті пропуску «Рава-Руська-Хребенне».

Операція із викриття проводилась слідчими ГУ Нацполіції та співробітники УСР у Львівській області, спільно із відділом внутрішньої безпеки Львівської області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Також відомо, що фігурантку справи було звільнено з посади головного державного інспектора відділу митного оформлення № 3 митного поста «Рава-Руська», а грошові кошти, вилучені при проведенні обшуку, – 30 300 гривень та 100 польських злотих, передано на користь Збройних Сил України.

Загалом, це чи не перший випадок, коли суд, зважаючи на ґрунтовну роботу слідства, виніс реальний вирок колишньому працівнику митних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ