Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд взяв під варту ексрадника Офісу президента

Термін дії запобіжного заходу – до 31 травня 2024 включно
фото Укрінформ

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до колишнього радника Офісу Президента – керівника організованої групи, причетної до заволодіння 94,8 млн грн коштів Укрзалізниці.

Про це передає Укрінформ.

«4 квітня слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави до колишнього радника Офісу Президента України – керівника організованої групи, діяльність якої призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану», - ідеться у повідомленні.

Термін дії запобіжного заходу – до 31 травня 2024 включно.

У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Як поінформували в Центрі протидії корупції, ексрадника ОП Артема Шила взяли під варту із заставою в 30 млн грн. Таке рішення ухвалила суддя ВАКС Катерина Сікора.

У випадку внесення застави Шило повинен буде не відлучатися з Києва, не спілкуватися з іншими підозрюваними, з працівниками Служби безпеки України та іншими особами, зокрема з посадовцями ОП з приводу обставин кримінального провадження.

Він також повинен утримуватися від відвідувань приміщень.

Як повідомлялося, правоохоронці викрили організовану групу на чолі з колишнім радником Офісу Президента, яка при закупівлі трансформаторів для Укрзазлізниці заволоділа 94,8 млн грн.

Правохоронці затримали лідера, співорганізатора та двох учасників організованої групи.

Попередня правова кваліфікація справи: ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За даними ЗМІ, йдеться про ексрадника керівника ОП Артема Шила, який у 2022 року став заступником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ