Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд залишив Коломойського під вартою та зменшив заставу

Шевченківський райсуд Києва продовжив ще на два місяці — до 25 квітня — тримання Ігоря Коломойського під вартою та зменшив розмір застави — до 2,4 млрд гривень.
Фото: Ковальчук Віктор/УНІАН

Про це Суспільному повідомив його адвокат Олександр Лисак.

Він заявив, що Коломойський не вноситиме заставу. Також адвокати просили про негайне медичне обстеження для бізнесмена.

“Продовжили тримання під вартою на два місяці до 25 квітня. Заставу зменшили до 2,4 мільярда гривень. Ігор Валерійович не вноситиме заставу. Також суд виніс окреме рішення. Зазначив, щоб прокурор провів належне медичне обстеження. Поклав цей обов'язок на прокурора. Негайно”, — сказав адвокат.

Лисак додав, що йому важко сказати, чи прокурор почав працювати над цим, адже рішення було тільки вчора.

У владі заговорили про екстрадицію Коломойського до США

Що цьому передувало

2 вересня 2023 році Коломойський отримав підозру в шахрайстві за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

Ігорю Коломойському вручили підозру в шахрайстві

"Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних фінустанов", — вказали в СБУ.

Згодом йому обрали запобіжний захід в справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

Суд залишив Коломойського за ґратами

7 вересня Коломойський отримав підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень Приватбанку. НАБУ та САП вжили заходи щодо арешту його активів.

Правоохоронці 15 вересня оголосили бізнесмену нову підозру за трьома статтями у справі про заволодіння 5,8 мільярда гривень.

Коломойський отримав нову підозру

Наступного дня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід Коломойському, змінивши розмір застави на 3 мільярди 891 мільйон гривень.

21 грудня 2023 року бізнесмену зменшили розмір застави з 3 мільярдів 891 мільйона гривень до 2 мільярдів 650 мільйонів гривень.

22 січня Шевченківський районний суд Києва залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 2 березня із заставою у розмірі 2,65 мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ