Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд зобов’язав повернути львів’янам пам’ятку культурної спадщини

За втручання прокуратури суд зобов’язав повернути львів’янам пам’ятку культурної спадщини. Про це повідомили 18 листопада Гал-інфо у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Господарським судом Львівської області задоволено позов Львівської  місцевої прокуратури  № 1 в інтересах держави в особі Управління комунальної власності Львівської міськради до фізичної особи щодо розірвання договору купівлі-продажу нежитлового приміщення та припинення права приватної власності на майно.

Так, прокуратурою встановлено факт порушення інтересів держави суб’єктом господарювання, який придбав нежитлове приміщення площею 58,4 кв м.

Вказане приміщення є частиною пам’ятки культурної спадщини місцевого значення, а відтак покупець зобов’язаний протягом 30 календарних днів після дати державної реєстрації права власності, укласти охоронний договір.

Однак він цього не зробив, що і стало підставою для втручання відомства.

Суд погодився з аргументованою позицією прокуратури, що невиконання умов договору є підставою для розірвання договору купівлі-продажу, а тому задоволив позов повністю та повернув вказане приміщення у центральній частині міста у комунальну власність міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ