Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Судитимуть ще одного спільника нардепа, який одержав хабаря

НАБУ і САП відправили на лаву підсудних спільника чинного народного депутата України, викритого на одержанні неправомірної вигоди у сумі 85 тис. дол. США. Про це повідомляє НАБУ.

За даними слідства, народний обранець (голова Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати під обробку землю, яка перебувала у постійному користуванні держпідприємства академії, підбуривши його до підкупу службових осіб НААНУ та місцевого топпосадовця.

За кожен гектар землі та неперешкоджання своїй діяльності аграрій мав надати 130 доларів США неправомірної вигоди.

В результаті досягнутих домовленостей, за надання для обробки земель площею 1700 га одного з державних підприємств сума неправомірної вигоди сягнула 221 тис. дол. США. З них 85 тис. дол. США підприємець мав передати авансом до початку обробки.

Під час одержання цих коштів нардепа і двох його спільників викрили «на гарячому». Того ж дня йому повідомили про підозру.

Обвинувальний акт стосовно народного обранця та одного зі спільників скерували до суду у лютому цього року. Матеріали стосовно ще одного співучасника виділили в окреме провадження.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ