Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили ППО знищили 5 ракет та 11 безпілотників

Увечері 11 липня 2024 року окупанти атакували із літаків стратегічної авіації 5 крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 (пуски із саратовської обл. – рф.), а протягом ночі – 19 ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» та безпілотниками невстановленого типу із районів приморсько-ахтарськ, курська обл. – рф. Про це інформує Командування Повітряних Сил ЗСУ.
Інфографіка: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Основний напрямок удару – Старокостянтинів.

До відбиття повітряного нападу противника залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряною обороною збито 11 «шахедів» та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждалих та руйнувань не надходила. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їх місцеперебування поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ