Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ситуація на Луганщині: рашисти увійшли в Сєвєродонецьк, є жертви в Лисичанську

На території Луганської області ситуація залишається дуже складною.
фото - t.me/luhanskaVTSA

Як повідомив у своєму телеграм-каналі очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, за добу двоє загиблих та троє поранених в Лисичанську, росіяни штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському.

"Ми не знаємо, скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики", - зауважив він. 

За його словами, частина міста контролюється росіянами, однак вільно просуватися містом вони не можуть – наші бійці ще залишаються в населеному пункті. Гайдай зазначив, що ворог планує операцію по зачистці території навколишніх сіл.

Він нагадав, що вчора росіяни розстріляли авто із французькими журналістами. Також він повідомив, що поранених волонтерів вдалося вивезти із Сєвєродонецька, а ось зі зниклими лікарями із обстріляної "швидкої" немає зв’язку вже третю добу.

"Вони хотіли зняти матеріал про евакуацію мирного населення, але потрапили під каток "руського миру". Хлопець загинув на місці. Ще троє осіб, зокрема, супроводжуючі, поранені. Як я повідомляв раніше, евакуація призупинена", - додав очільник області.

За його словами, тіло ще одного загиблого чоловіка знайдено біля його будинку в Лисичанську, розташованого в районі Пролетарського мосту. У Золотому поранено жінку.

Також Гайдай повідомив, що за минулу добу в Сєвєродонецьку пошкоджені 12 будинків, у Лисичанську – 12 та заклад громадського харчування, у Гірському – дев’ять та дитячий садок, у Тошківці, яку росіяни штурмують, – щонайменше шість, у Нирковому, Вікторівці, Миколаївці – загалом шість.

Основні зусилля зараз росіяни зосереджують на встановленні контролю над містом Сєверодонецьк.

Штурмують, але не мають успіху, у районах Золотого, Комишувахи, Ниркового, бойові дії там тривають.

За минулу добу на фронті регіону відбито вісім атак ворога, знищено один танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобіля.

Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59МК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ