Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Такої поразки, як на Харківщині у росіян не було ніде ― Буданов

Катівні, фсбш-ники, росгвардійці, колаборанти, пропаганда ― традиційні складові встановлення московитами окупаційного режиму на захоплених територіях.

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов розповів, як саме це відбувалось у населених пунктах області під час російської окупації, а також про значення минулорічного переможного наступу України.

Про це йдеться в інтерв’ю Дмитра Комарова для документального проєкту “Рік. Харківщина”.

“Для встановлення контролю над містами й населеними пунктами входила росгвардія. Це стандартна тактика для росіян, вони на всіх напрямках так заходили: підрозділ збройних сил і одразу за ними або разом з ними підрозділи росгвардії”, ― сказав Кирило Буданов.

Він додав, що неодмінним компонентом окупаційної присутності росіян була тотальна пропаганда, націлена на підміну реальності.

“Підміна реальності, зазвичай, всюди починається зі штучної зміни історії”,  ― зазначив начальник ГУР МО України.

За його словами, стрімкий і раптовий український наступ на Харківщині минулого року, коли вдалось звільнити майже всю область, ошелешив навіть найбільш оскаженілих та несамовитих пропагандистів кремля.

“Якщо ви згадаєте медійну активність таких відвертих пропагандистів як сімоньян, соловйов тощо, то навіть вони тоді замовкли. Казали, мовляв: “Що ж це відбувається?”, “Це що ― ми втрачаємо? Нас вибивають?”. Вони були розгублені”, ― пригадав керівник Воєнної розвідки України.

“У [російському] суспільстві з’явилось питання: “А як це може бути, що росію вибили?”. Такої ментальної поразки, як на Харківщині, у них не було ніде. Я вам гарантую, що в російській історії цю сторінку навіть не згадають”, ― підсумував Кирило Буданов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ