Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Бердянську виявили скамянілі рештки мамонта
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Бердянську виявили скам'янілі рештки мамонта

Під фундаментом дитячого садка у Бердянську, що на Запоріжжі, виявили великі скам'янілі рештки бивня мамонта

На останки прадавнього слона натрапили будівельники, які робили ремонт закладу. Будівля зведена ще у ХІХ сторіччі. Саме у його фундаменті виявили скам'янілий бивень мамонта. 

"Він міцніший за звичайну цеглу. Ми його випробовували – жорсткий. Вапняк зовсім не те – видно було, що він кришиться. Видно одразу було, що це не просто якийсь камінчик там, цегла, шматок бетону. За свого життя ще такого не знаходив!" – розповідає будівельник Сергій Махарінов.

Історики підтвердили: бердянська знахідка може належати мамонту шерстистому або ж степовому, а також південному слону. Їй понад 2 мільйони років. Проте остаточний висновок – за палеонтологами.

"Це фрагмент бивня стародавнього слона. Ця знахідка датується – слони ці мешкали у наших краях 2 мільйони років тому", – каже директор Бердянського краєзнавчого музею Людмила Ноздріна.

У Бердянську в позаминулому сторіччі при спорудженні будівель використовували глину зі схилів азовських берегів. Саме там здебільшого знаходять скам'янілі останки тварин епохи палеоліту. "Версія така: підсипку робили до будівлі і десь брали цей ґрунт, і привезли разом з цим ґрунтом", – вважає будівельник Ігор Бібіков.

"Мешканці дуже любили використовувати природні матеріали, а по-нашому – експонати під час зведення будинків, навіть кам'яні баби розміщували", – підтверджує директор Бердянського краєзнавчого музею Людмила Ноздріна.

Нині знахідка на реставрації у краєзнавчому музеї. Після того бивням знайдуть місце в одному з виставкових залів.

Олексій Кудряш, Запорізька область, "5 канал"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ