Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Франції відкриють музей Анни Київської
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Франції відкриють музей Анни Київської

Музей Анни Ярославни відкриють у передмісті Парижа – в містечку Санлісі, він буде знаходитися на території української греко-католицької церкви Бориса та Гліба. Про це повідомив президент Українського католицького університету, владика Борис Гудзяк під час візиту до Санлісу віце-прем'єр-міністра України Іванни Климпуш-Цинцадзе

«Санліс  - дуже цікаве місце, адже лиш уявіть, що цими вуличками ходила колись Анна Ярославна. Завдяки старанням громади тут є українська церква, вона була придбана у 2013 році. Значення цієї події для українців у Франції переоцінити неможливо. Тому дуже символічно, що у приміщенні церкви ми відкриємо музей Анни Ярославни», - сказав владика Гудзяк.

У свою чергу, під час зустрічі з українською громадою в Санлісі Климпуш-Цинцадзе також сказала кілька слів про відкриття музею: «Стіни – то одна справа, це величезна необхідність, але люди і життя в цих стінах, що вони відновлюють життя в тих стінах, ці можливості і інструменти, і бажання дають можливість далі з тієї перлинки робити щось велике».

У рамках заходу всі присутні вшанували пам'ять Анни Ярославни покладанням квітів до її пам’ятника.  

«Насправді, це чутливо-емоційна подія – мати можливість покласти квіти до пам’ятника Анни Ярославни, яка пов’язала наші країни: Францію і Україну своєю присутністю тут 1000 років тому…», - сказала вона після покладання квітів до пам’ятника Анні Київській у Санлісі.

Нагадаємо, Анна Ярославна переїхала до Санлісу із сином в 1060 році після смерті свого чоловіка – французького короля Генріха І. Вона проживала в місті до кінця життя, тут була і похована після смерті.

ГЛАВКОМ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ