Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Херсоні затримали колаборанта, який примушував людей до участі у рефререндумі

Фото: Державне бюро розслідувань
Фото: Державне бюро розслідувань
Фото: Державне бюро розслідувань
Фото: Державне бюро розслідувань
1/2
Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали та повідомили про підозру колишньому правоохоронцю, який під час окупації частини Херсонської області брав участь в організації незаконного референдуму щодо приєднання до рф. Про це повідомили у ДБР.

До широкомасштабного вторгнення чоловік працював на Херсонському факультеті Одеського державного університету внутрішніх справ. Після окупації частини області він почав активно співпрацювати з «новою владою».

Колишній правоохоронець отримав посаду «начальника служби безпеки» на захопленому ворогом комунальному підприємстві Агрофірма «Радгосп Білозерський». Він не гребував доносами на працівників, за що отримував премії в рублях.

У вересні 2022 року він активно долучився до організації та проведення на території Білозерської селищної громади незаконного референдуму про вихід Херсонської області зі складу України та входження її до складу рф.

Чоловік наполегливо схиляв працівників захопленого підприємства до голосування, а у разі відмови погрожував переслідуваннями окупантів та невиплатою заробітної платні. Також він організовував роботу так званої «виїзної виборчої дільниці» на території агрофірми, де громадяни мали голосувати під наглядом «нової влади».

Після деокупації частини Херсонщини перебіжчик причаївся, офіційно ніде не працював, але нелегально підробляв охоронцем, однак довго ховатися від правосуддя йому не вдалося.

Зраднику повідомили про підозру у колабораційній діяльності, а саме – участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ