Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Криму окупанти арештували у Криму представника Курултаю Едема Дудакова

У Бахчисараї в тимчасово окупованому Криму росіяни прийшли з обшуками до делегата і члена Ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова. Його забрали в місцеве управління ФСБ рф.
Фото з мережі Інтернет

Про це повідомляють уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та громадська організація«Кримська солідарність».

Як зазначається, обшук у будинку 64-річного активіста почався сьогодні близько 7 години ранку і тривав орієнтовно дві години.

У будинку Дудакова склали протокол, але копію сім'ї не залишили. Далі Дудакова забрали у місцевий відділок ФСБ рф.

«Дружина дала йому з собою ліки та чай у термосі. Він страждає на цукровий діабет і гіпертонію. У якому процесуальному статусі перебуває Дудаков — родичам невідомо, але вони вже звернулися по юридичну допомогу», — зазначають у «Кримській солідарності».

російські силовики вже не вперше проводять обшуки в будинку кримськотатарського активіста. Так, у лютому 2023 року додому до Едема Дудакова приходили з обшуком представники центру з протидії екстремізму. 

Омбудсмен Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту посилити політичний і санкційний тиск на росію з вимогою припинити грубі порушення прав людини у Криму та негайно і безумовно звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ