Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві шахраї викрадали авто за допомогою евакуатора

У Києві, використовуючи підробленні документи, зловмисники встигли за допомогою евакуатора заволодіти двома машинами марок Toyota Camry та Mazda CX 5. Про це інформує відділ комунікації ГУ НП у місті Києві.

Обидва злочини були скоєні за аналогічним сценарієм: на телефонний номер сервісної служби евакуатора дзвонив чоловік та замовляв послугу. На місці виклику робітникові служби надавали підроблений технічний паспорт, після чого автівку вантажили на евакуатор і відвозили на вказану адресу. Таким чином до рук злочинців потрапили дві іномарки.

Організатором виявився 23-річний киянин, який мав спільницю. Жінка підшуковувала молодих хлопців, які, нічого не підозрюючи, за винагороду у 100 доларів США повинні були замовити евакуатор і доставити обране авто у заздалегідь домовлене місце, - повідомив начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва.

Організатору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, він перебуває під домашнім арештом, інші учасники надають пояснення та співпрацюють зі слідством. Після проведення досудового розслідування правоохоронці нададуть правову оцінку їхнім діям. За скоєння правопорушення передбачено до 12-ти років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ