Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві створили музей, де можна відшукати свій родовід
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві створили музей, де можна відшукати свій родовід

У Шевченківському районі столиці створили перший у світі «Музей сім`ї та родоводу». Головна мета — пропагування сімейних цінностей, сприяння духовному і фізичному розвитку сім'ї.
Фото: "Вечірній Київ".

Новий музей «прописаний» при Центрі у справах сім’ї та жінок Шевченківського району (вул. Олени Теліги, 43). Про це повідомляє газета "Вечірній Київ".

Музей виконуватиме практично-дослідницьку роль. Йдеться про реалізацію програм Центру: «Мій родовід: майбутнє з минулого», «Інститут щасливої сім'ї».

"Україна матиме гідне майбутнє лише в тому разі, якщо серйозно займатиметься «проектуванням» свого національного духовного та інтелектуального простору, «реставрацією» необхідних нам сьогодні історичних подій – смислів. Вони допоможуть нам усвідомлювати себе як націю, народ, державу. Пізнання історичної спадщини необхідно для того, щоб добре розпорядитися нашим історичним скарбом. Усе, що відбулося з нашими предками, так чи інакше  впливає на нас", — переконаний депутат Київради Олександр Бродський.

Завдячуючи співпраці з бібліотеками району, в музеї можна буде організувати збір інформації для дослідження свого родоводу. Для цього треба скористатись алгоритмом пошуку, адресами та телефонами державних архівів.

Відвідувачі можуть познайомитися з методиками досліджень, генеалогічними схемами, родинним фотоколажем, а також інформацією про те, як родовід впливає на наше життя (родовід і доля, родовід і здоров'я, родовід і віра).

Торік проект «Музей сім’ї та родоводу» здобув перемогу у міському конкурсі проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада».

"Завдяки коштам проекту ми змогли відремонтувати експозиційні зали, замовити у професійних майстрів художнє оздоблення, а також поповнити новими тематичними розділами та експозиціями. Музей майже зовсім відновився", — розповіла помічниця депутата Юлія Печуляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ