Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві затримали Нацгвардійця, який продавав зброю

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України спільно з Генпрокуратурою блокували у Києві діяльність угруповання, яке спеціалізувалось на збуті вогнепальної зброї. Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

У межах розпочатого Головним слідчим управлінням СБУ кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що учасники угруповання, до складу якого входив військовослужбовець Нацгвардії, замовляли за кордоном «комплектуючі» для збирання зброї. Товар вони отримували міжнародними поштовими відправленнями. Зловмисники збирали засоби ураження та реалізовували клієнтам на «чорному ринку», у том числі представникам кримінальних кіл. Середня вартість однієї одиниці зброї становила дві тисячі доларів США.

Правоохоронці затримали військовослужбовця Нацгвардії у Києві при спробі збуту восьми одиниць вогнепальної зброї. Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи співробітники СБ України вилучили чимало запчастин до короткоствольної вогнепальної зброї, зокрема, пістолетних затворів, рамок, стволів та магазинів.

Наразі затриманому зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочинів передбачених ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ