Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Лондоні дискутували про Голодомор та його наслідки
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Лондоні дискутували про Голодомор та його наслідки

9 жовтня у Парламенті Великої Британії за підтримки Посольства України відбувся захід, організований Британсько-Українським товариством, на тему «Holodomor: Commemoration and Remembrance»

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович, відомий журналіст та історик Ен Еплбаум, депутат британського парламенту Полін Летем провели дискусію щодо політики комуністичного тоталітарного режиму в 30-ті роки минулого століття, в результаті якої Україна зазнала багатомільйонних втрат, боротьби українського народу за свою національну ідентичність та злочинів, скоєних радянським режимом проти України, які потребують міжнародного визнання та засудження.

Голодомор був жахливою спробою фізично знищити український народ, яку до сих пір продовжують досліджувати історики та науковці з метою оприлюднення правдивої інформації про події тих років.

Е.Еплбаум провела історичні паралелі між Сталіним та Путіним, які у різні століття організовували масові злочини проти українців через острах їхнього національного піднесення.

Учасники заходу наголошували, що трагедія Голодомору має своє відлуння у часи, коли Україна продовжує протистояти російській агресії.

Депутат Парламенту П.Летем висловила розчарування, що Уряд Великої Британії досі не визнав Голодомор в Україні актом геноциду українського народу та закликала британських урядовців переглянути свою позицію.

Український інститут національної пам’яті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ