Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Лондоні стартує конференція щодо відбудови України

У столиці Великої Британії Лондоні 21 червня розпочинається Конференція з відбудови України, метою якої є залучення міжнародних інвестицій для відновлення країни після російського вторгнення.
Фото: londonist.com

Як повідомляє пресслужба британського уряду, прем’єр-міністр королівства Ріші Сунак заявив, що відновлення України необхідно прискорити за допомогою швидких інвестицій та інновацій.

Він також закликав інвесторів та бізнес підтримувати країну у довгостроковій перспективі.

За словами Сунака, фінансова боротьба за те, щоб Україна могла відновитися та відбудуватись, є її власною формою контрнаступу проти Росії. При цьому в рамках конференції Велика Британія готується запустити низку цифрових інструментів, щоб допомогти країні швидко залучити закордонні інвестиції.

Уряд королівства наводить тези, які, як очікується, озвучить на конференції прем'єр-міністр Ріші Сунак:

"Відвага України на полі бою має поєднуватися з баченням приватного сектору, який допоможе країні відновитись та відбудуватись. Знову і знову Україна демонструвала свою здатність швидко використати інновації та креативність, і я знаю, що її відновлення не буде винятком".
"Незаконне вторгнення в Україну зруйнувало підприємства та засоби для існування по всій країні, але не знищило винахідливість чи рішучість українського народу".

"Фінансово сильна, технологічно розвинена Україна зміцнить свою здатність відтіснити Росію за свої межі та побудувати світліше майбутнє для суверенної та сучасної України майбутнього".

Деякі з інноваційних інструментів, які, як очікується, будуть анонсовані на саміті, включатимуть цифрову платформу, яка зв'яже український бізнес із глобальними компаніями. Ця ініціатива має забезпечити віртуальні мережі та стимулювати співпрацю з усіх питань — від питань ланцюжка постачання до розширення бізнесу.

"Платформа для підбору партнерів підтримуватиме реконструкцію та відновлення шляхом створення стійких та довгострокових комерційних відносин одним натисканням кнопки", — зазначається в дописі.

Водночас міністерка бізнесу та торгівлі Нусрат Гані у Лондоні ввечері 21 червня у партнерстві з урядом України запустить новий британсько-український TechBridge.

"Ініціатива була вперше запропонована перед повномасштабним вторгненням в Україну, але в останні місяці вона набрала обертів, оскільки стало зрозумілим, що вона може надати життєво важливі можливості для підприємств, які намагаються відновитися та розвиватися в Україні", — пояснює британський уряд.

TechBridge буде створений як фізичний простір, що поєднує британських та українських новаторів, підприємців, а також технологічні та фінансові галузі, щоб сприяти тіснішій співпраці для стимулювання відновлення та реконструкції. Центр також пропонуватиме навчання, підвищення кваліфікації та бізнес-підтримку у технологічному секторі.

У рамках просування інновацій Велика Британія також запустить на саміті фонд InnovateUkraine Green Energy Challenge Fund вартістю 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

Очікується, що для участі у заході до Лондона прибудуть загалом понад 1000 іноземних високопосадовців із 61 держави, представники неурядових організацій та сотні бізнес-лідерів та підприємців. Прем'єр-міністр відкриє конференцію разом із президентом України Володимиром Зеленським, який долучиться до заходу віртуально. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та держсекретар США Ентоні Блінкен також виступлять на відкритті конференції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ