Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Львові десять років ігнорують вимогу створити музей археології
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Львові десять років ігнорують вимогу створити музей археології

Незважаючи на те, що Львів має багату історію і чимало артефактів віднайдених археологами, але в місті немає музею археології. Про це учора, 26 червня, під час прес-конференції у прес-центрі Гал-інфо розповів Кандидат архітектури, доцент кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка» Василь Петрик.

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

«У нас у Львові є ресторани в музеях, реберні в музеях та кав’ярні, але музею археології немає. Вже майже 10 років ми час від часу чуємо такі ідеї, але щоразу ідея створення такого музею, чи то на рівні міста, чи на рівні області, перетворюється в черговий ресторан. Це не лише результат низької свідомість забудовників, а ще й брак історичної свідомості в наших чиновників та депутатів», - сказав Василь Петрик.

Кандидат архітектури, доцент кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка» Василь Петрик. Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Він наголосив, що на фоні частих випадків знищення пам’яток археології, ця ідея знову дуже актуальна.

«Не думаю, що вона отримає відгук від влади, бо ми вже втратили надію на проблиск історичної свідомості», - сказав Василь Петрик.

Директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України Олег Осаульчук. Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України Олег Осаульчук наголосив, що проблиски історичної свідомості з’являться тільки тоді, «коли ідею археологічного музею можна конвертувати в кеш».

«Варто розуміти, що у світі від звичної музейної практики відмовляються. Тепер музеї виглядають інакше. Не обов’язково мати музей завалений артефактами. На основі інформації можна створити сучасні та модерні музеї», - сказав Олег Осаульчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ