Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть псевдокерівницю державної установи рф у Криму

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), - повідомили у Відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Розслідуванням встановлено, що у Ялті обвинувачена працевлаштувалася в окупаційну державну установу. Вона обійняла посаду керівника «Багатофункціонального центру надання державних послуг».

Перебуваючи на псевдопосаді, жінка виконувала управлінські функції у створеному незаконному центрі на шкоду державній безпеці, забезпечуючи становлення і зміцнення влади рф на території тимчасово окупованої АРК.

Зокрема, керівниця організовувала та забезпечувала роботу видачі російських паспортів, реєстрації та зняття з обліку фізичних осіб, видачу витягів із реєстру нерухомого майна тощо.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ