Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові викрили групу осіб, які постачали наркотики до Личаківської колонії

фото -  пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото -  пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото -  пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
1/3
Львівські поліцейські повідомили про підозру шістьом учасникам злочинної групи про постачання та збут наркотиків у Личаківській колонії.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Поліцейські встановили, що організував протиправну діяльність 25-ти річний львів’янин, засуджений до чотирьох років позбавлення волі за розбій. Він мав авторитет та зв’язки у кримінальних колах і тому отримав статус так званого «смотрящого» за одним із відділенням у Личаківській виправній колонії. З-поміж її утриманців обрав учасників, які увійшли до складу злочинної групи. Також він долучив осіб, які раніше відбували у колонії  покарання.

Зловмисники налагодили канал постачання і збуту наркотиків та психотропів до в’язниці. У кожного з них були свої ролі: збір коштів із засуджених, придбання та постачання заборонених речей до установи, підбір кур’єрів та продаж. Доставляли наркотики до виправної колонії шляхом так званих «перекидів».

У неділю, 10 жовтня, одного з учасників групи правоохоронці затримали під час спроби принести товар на територію установи. Крім того, за місцями утримання підозрюваних та проживання здійснили санкціоновані обшуки. Вилучили наркотики, мобільні телефони та банківські картки.

11-12 жовтня на підставі отриманих доказів шістьом учасникам угруповання слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України з кваліфікуючою ознакою – вчинення у складі організованої злочинної групи.

Щодо затриманого учасника злочинної групи  вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу, щодо решти – про їх переведення до інших виправних установ.

Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво у ньому здійснює Львівська обласна прокуратура.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ