Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові викрили шахрая, який розраховувався фальшивими купюрами

Як повідомили в патрульній поліції Львова, їм вдалось затримати шахрая, який розраховувався фальшивими купюрами.

Журналісту Гал-інфо стало відомо, за якою схемою діяв шахрай. 

Чоловік обдурював переважно жінок. При собі він мав гаманець з валютою: євро, долари, гривні. Здебільшого приходив увечері з 19.00 до 21.00, перед закриттям магазину чи ярмарку, набирав товару приблизно на 1 тис.грн, чим і збивав з пантелику продавця, адже це чималий виторг. Далі витягав з гаманця «останні» гроші – 500-600 грн, кажучи: «Ой, мені не вистачає. Але я маю 100 євро. Візьміть краще їх».

Продавець брала у нього валюту та давала решту зі 100 євро. Задля більшого переконання шахрай пропонував валюту за заниженим курсом – не 29, а 28. Мовляв, головне – купити подарунок для доньки. Далі продавець залишається у магазині з «виторгом», а шахрай з чималою рештою та придбаним товаром зникає.

На око важко впізнати фальшиву купюру. До того ж, якщо махінація зазвичай відбувалася на вулиці при мінусовій температурі, жертва на здатна «відчути» на дотик підробку.

Зловмисника затримала патрульна поліція і доставила до Галицького відділку. Під час встановлення особистості, 61-річний чоловік намагався позбутись фальшивих купюр.

Справу розглядають слідчі. Проте, як стало відомо Гал-інфо, підозрюваного вже відпустили, з умовю, що з’явиться у відділок у зазначений день.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ