Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові викрили ще два факти підробки ковідних сертифікатів

У Львові упродовж однієї доби поліцейські відкрили ще два кримінальні провадження за фактами підробки сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Так, 23 жовтня, приблизно о 13.00, до поліції надійшло повідомлення від прикордонників про те, що на пункті прикордонного контролю у Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького під час паспортного контролю 26-річний мешканець Рівненської області пред’явив міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби «COVID-19» з ознаками підроблення.

Того ж дня, близько 16.00, під час проходження прикордонного контролю в цьому ж аеропорті 23-річний житель міста Луцьк також пред’явив підроблений сертифікат про вакцинацію.

На місці працювали співробітники відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, а також експерти-криміналісти та працівники інших служб поліції Львівщини.

Підроблені сертифікати вилучено.

За фактами дізнавачі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до двох років. 

Досудові розслідування тривають.

Нагадаємо, що  від початку року поліцейські Львівщини відкрили майже сто кримінальних проваджень за фактами підробки сертифікатів про вакцинацію. Правоохоронці застерігають: не купуйте підроблені сертифікати про вакцинацію. А якщо вам відомі такі факти, звертайтеся за номером 102 або на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170.

Відділ комунікації поліції Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ