Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові викрили зловмисника, який зламував чужі фейсбук-сторінки і банківські системи

Правоохоронці викрили 30-річного мешканця Львова, який втручався в облікові записи користувачів та банківські системи.
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, зловмисник, використовуючи доступ до облікових записів у соціальній мережі «Фейсбук» інших осіб, підкріплював до них чужі банківські картки і надалі здійснював купівлю цифрових послуг.

Також встановлено, що доступ до чужих облікових записів фігурант отримував, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, а банківські картки він купував у DarkNet.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта виявили та вилучили комп’ютерну техніку, за допомогою якої зловмисник здійснював втручання в чужі облікові записи.

Усе вилучене скерували на комп’ютерно-технічну експертизу.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі терміном від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на аналогічний період часу.

Досудове розслідування триває.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ