Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові засудили шахрая-гастролера, який "заробив" гроші на схемі з фейковим ДТП

Личаківський районний суд м. Львова ухвалив вирок щодо уродженця с. Дніпровське Верходніпровського району Дніпропетровської області, який шахрайським способом заволодів грошовими коштами (на загальну суму понад 303 тис. грн.) мешканця Винників, повідомивши останньому неправдиві відомості щодо потрапляння його доньки у ДТП.

Дане судове рішення, що було винесено за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах), датовано 14.02.2022 року.

Як вбачається з вироку, обвинувачений 06.09.2021 року близько 14-15 год., діючи за попередньою змовою та у групі з невстановленими особами (матеріали відносно яких виділено в окреме провадження), повідомивши потерпілому неправдиві відомості щодо потрапляння його доньки у ДТП, шахрайським способом заволодів його грошовими коштами у сумі 2900 євро, 1500 доларів США та 170000 грн., чим заподіяв матеріальну шкоду у великих розмірах - на загальну суму 303103 грн.

У вироку також зазначено, що в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні даного кримінального правопорушення визнав повністю. Водночас пояснив суду, що йому зателефонували люди і запропонували заробити кошти. Сказали приїхати у певне місце і забрати кошти, 10% з цих грошей залишити собі, як винагороду, а решту перерахувати на відповідний рахунок, при цьому свого імені не називати. Окрім таких зізнань, обвинувачений обіцяв на суді відшкодувати потерпілому всі кошти.

Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України і призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі. Строк відбуття покарання у виді позбавлення волі рахувати з часу його фактичного затримання 07 вересня 2021.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ