Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові засудили водія, який пропонував патрульному хабар у 1000 доларів

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Йдеться про уродженця м.Дрогобич, водія автомобіля ЗАЗ Lanos, якому Франківський районний суд Львова за його пропозицію надати працівнику поліції неправомірну вигоду у розмірі 1000 дол. США – з метою уникнення відповідальності за вчинення ДТП та за керування автомобілем в стані алкогольного сп`яніння – призначив покарання у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн.

У вироку суду, датованому 12.07.2021 року, зазначено, що обвинувачений 31.03.2021 року близько 02.21 год. на вул. Кульпарківська, 95 у м. Львові, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння та будучи попередженим про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі, в усній формі запропонував надати неправомірну вигоду старшому сержанту поліції - поліцейському взводу №1 роти №2 батальйону №3 управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції.

Спочатку обвинуваченим пропонувався хабар в сумі 10000 гривень, а у подальшому, після відмови поліцейського, в сумі 1000 доларів США - з метою уникнення відповідальності за вчинення дорожньо-транспортної пригоди, яка відбулась за його участю, як водія транспортного засобу марки ЗАЗ Lanos, та за керування автомобілем в стані алкогольного сп`яніння.

У вироку також вказано, що під час судового розгляду обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) визнав повністю, не заперечив фактичних обставин, викладених в обвинувальному акті. Зазначив, що щиро розкаюється у вчиненому, розуміючи, що допустив велику помилку, зробив із цього належні висновки, просить суд його суворо не карати.

Взявши дані обставини до уваги, суд ухвалив призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ