Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові затримали водія під кайфом, якого раніше позбавили посвідчення водія

​Чоловіку, позбавленому на 10 років посвідчення водія, загрожує кримінальна відповідальність та майже 60 тисяч гривень штрафу. Про це повідомили в пресслужбі Патрульної поліції Львівщини.

Днями велопатрульні помітили на вулиці Тадеуша Костюшки, як керманич автомобіля Peugeot 508 припаркувався на місці для людей з інвалідністю.

Під час перевірки документів у 29-річного чоловіка, патрульні встановили, що він позбавлений у 2021 році права керування транспортними засобами на 10 років. На нього поліцейські неодноразово виносили постанови за їзду будучи позбавленим картки водія.

Оскільки керманич свідомо не виконує рішення суду, на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Тепер йому загрожує відповідальність за ст. 382 (Невиконання судового рішення) КК України.

Спілкуючись з громадянином, велопатрульні виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння. Від перевірки він відмовився. 

На порушника склали протоколи: за ч. 5 ст. 126 (Повторне протягом року керування транспортним засобом будучи позбавленим прав) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП. Також на нього винесли постанову за ч. 6 ст. 122 (Зупинка транспортних засобів на місцях для людей з інвалідністю.

Сума штрафу, яка цього разу загрожує керманичу становить майже 60-т тисяч гривень і додаткове позбавлення прав до 8 років.

Автомобіль порушника забрав тверезий водій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ