Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові зловмисник намагався видурити у пенсіонерки 4 тис. доларів

У Львові поліцейський затримав зловмисника, причетного до шахрайства та хуліганства. Про це повідомили 18 червня Гал-інфо у відділі комунікації поліції львівської області.

Жителю Одеси, який намагався видурити у пенсіонерки 4 тисячі доларів США та, втікаючи, вистрелив у її сина, загрожує покарання – до восьми років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці, 17 червня до 79-річної мешканки Львова зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її донька, яка проживає у Києві, вчинила дорожньо-транспортну пригоду і для "вирішення проблеми" необхідні гроші у сумі 4 тисячі доларів США. Незнайомець зголосився приїхати до пенсіонерки за місцем проживання, на вулицю Мартовича, та забрати кошти. Жінка погодилась, проте повідомила про цю розмову своєму сину, який разом з товаришем поспішив до матері.

У квартирі пенсіонерки вони виявили зловмисника, який, побачивши незнайомих чоловіків, вибіг з помешкання на вулицю та намагався втекти, здійснивши при цьому постріл у сторону переслідувачів з невідомої зброї.

Очевидцем цього став співробітник Львівського районного управління поліції – правоохоронець миттєво оцінив ситуацію та затримав втікача. Постраждалих внаслідок події немає.

Особу зловмисника встановлено – ним виявився 25-річний житель Одеси. Поліцейські вилучили у нього предмет, схожий на стартовий пістолет, який скерували на експертне дослідження.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до восьми років.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ