Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: У Мексиці знайшли маску правителя Майя
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Мексиці знайшли маску правителя Майя

Вчені виявили в Мексиці рідкісний скарб – маску короля Пакаля в натуральну величину. Виріб знайшли в палаці Паленке, імовірно, де був трон короля.

“Примітно, що на відміну від інших родових поселень Майя, в Паленке елементи на стінах або каменях є точним відображенням конкретних символів”, – пояснив археолог Беніто Венегас Дуран, повідомило видання "Свідок".

Знайдені символи вказують на воду і плодючість – до кісток відносяться черепахи і риби, одна з фігурок була схожа на креветку, а посудина була прикрашена ліліями і рибою.

Крім гіпсової маски, вчені знайшли фрагменти алебастру, керамічні фігури, перли, жадеїт, кремінь, перламутр, обсидіан, кіновар, дзеркально-полірований пірит і кістки тварин.

Ці матеріали несли величезну цінність для прикраси палацу, оскільки їх не було в Паленке в той час. Вчені вважають, що маска була зроблена в старості короля. Відомо, що Пакаль зійшов на престол в 615 році н.е. у віці 12 років і правил до своєї смерті в 80.

Його правління було найдовшим в історії Америки, і вчені говорять, що архітектура цивілізації Майя сформувалася багато в чому завдяки королю Пакалю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ