Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У оборонній сфері в Україні запроваджено ще 4 стандарти НАТО

У Міністерстві оборони та Збройних силах України протягом жовтня-листопада цього року було запроваджено ще чотири стандарти НАТО.
Фото: Міноборони України

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Серед нових запроваджених стандартів Північноатлантичного альянсу:

  • "Освіта та підготовка з проведення операцій в урбанізованому середовищі" (здійснення стандартизованої підготовки під час підготовки до ведення бойових дій у великих населених пунктах).
  • "Тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО" (забезпечення командирів та їх штабів керівництвом щодо планування, координації та виконання повітрянодесантних операцій).
  • "Проведення сухопутних тактичних дій" (забезпечення керівництвом щодо планування та виконання заходів і завдань зі стабілізації обстановки, які можуть виникати у межах будь-якої операції та будь-якої кампанії).
  • "Повітряні та космічні операції" (стосується спільної доктрини, на основі якої можуть бути сформульовані стандартні процедури застосування спроможностей щодо дій в аерокосмічному просторі під час об’єднаних операцій).

В оборонному відомстві зазначили, що наразі вже запроваджено 280 стандартів НАТО: 174 – у межах Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти НАТО) та 106 – так званих "ініціативних", що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

Загалом в НАТО існує 1135 стандартів. Тобто, в Міноборони та ЗСУ вже запроваджено чверть від загальної кількості (24,6%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ