Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У районі Софіївки і Хрустального ворожі гаубиці і "Гради"

Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати грубі порушення російсько-окупаційними військами вимог щодо відведення важкого озброєння, визначених Мінськими домовленостями, - інформує прес-центр ООС.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 14 лютого 2019 року, моніторинг відведення озброєння свідчить, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, реактивні системи залпового вогню, самохідні артилерійські установки та міномети.

Так, 12 лютого, БПЛА СММ зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме, три 122-мм самохідні гаубиці 2С1 ʺГвоздикаʺ поблизу селища Софіївка, що на північному сході від Донецька.

Наступного дня в непідконтрольному владі України південно-західному районі Луганської області Місія зафіксувала п’ять реактивних систем залпового вогню БМ-21 ʺГрадʺ) біля Хрустального, а також 120-мм міномет невстановленого типу поблизу Молодіжного.

Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ