Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Росії відкрито агітують за примусове всиновлення українських дітей — ISW

У Росії почали показувати пропагандистський "серіал" про кількох українських дітей з Донбасу, яких усиновили в російські родини.
Ілюстративне фото (Слово і діло)

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни. У серіалі стверджується, що тільки в 2022 році російські чиновники евакуювали з Донбасу понад 150 тисяч дітей

"Незрозуміло, як саме російські джерела підраховують цю цифру, а українські офіційні особи раніше оцінювали цю цифру в 6-8 тисяч", — зазначили в Інституті.

За словами аналітиків, глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров також заявив, що співпрацює з уповноваженим РФ з прав дитини Марією Львовою-Бєловою над тим, щоб "важкі підлітки" з різних регіонів Росії та окупованих Донецької та Луганської областей були доставлені до Чечні для "профілактичної роботи" та "військово-патріотичного виховання", пише Суспільне.

Своєю чергою Львова-Бєлова постійно виступає за депортації та усиновлення українських дітей і сама усиновила дитину з Маріуполя.

"Програми примусового усиновлення та депортація дітей під виглядом програм відпустки та реабілітації складають основу масової російської кампанії з депопуляції, яка є рівнозначною порушенню Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього", — йдеться у звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ